I l l a t o s z ö l d f ű s z e r e s s e r t é s b o r d a Hozzávalók: 4 szelet kb. 1-1 cm vastag csontos sertéskaraj durva tengeri só frissen őrölt fekete bors 1 kávéskanál szárított levendulavirág kávéskanál zúzott friss kakukkfű 1 kávéskanál zúzott friss rozmaring 1 evőkanál olívaolaj
Keverjük össze a fűszereket az olívaolajjal egy tálkában. Dörzsöljük be a hússzeleteket sóval-borssal és a zöldfűszeres olajjal. 1-2 órát tartsuk a hűtőszekrényben, majd 1 órát szobahőmérsékleten. Forró parázs felett rácson vagy tűzhelyen, forró grillserpenyőben süssük 4-5 percig, fordítsuk meg, és ezen az oldalán is süssük 3-4 percig. Frissen tálaljuk.
Soha ne használjunk kertészetben nevelt levendulát, mert nem lehet kizárni, hogy nem kezelték-e növényvédő szerrel. Ha nincs a saját kertünkben levendula, amit felhasználhatunk, keressünk gyógynövényboltban étkezési levendulát. Ha magunk szedjük, csak friss, kinyílt virágokat válogassunk. Tiszta konyharuhán szétterítve szárítsuk. P r o v e n c e - i c s i r k e m e l l Hozzávalók: 4 fél bőrös csirkemell 1 evőkanál szárított fűszerkeverék: (bazsalikom, édeskömény, levendula, majoránna, rozmaring, kakukkfű, zsálya) 3/4 csésze olívaolaj 1 evőkanál citromlé Egy tálban keverjük össze a fűszereket az olívaolajjal és a citromlével. Kenjük meg vele a csirkemelleket, és hagyjuk 20 percig állni szobahőmérsékleten. Fektessük a csirkemelleket bőrös felükkel felfelé egy tepsibe vagy tűzálló sütőtálba. Előmelegített, 180 C-fokos sütőben süssük 25-30 percig, közben kenegessük a szaftjával. Frissen tálaljuk. |
|
Címkék:
vidéki élet romantikus pihenés levendulás levendula fesztivál levendulás lekvár levendula olaj levendulás szappan vidéki kis ház provanc-i sült burgonya álommanó tihanyi levendula gyalogtúra kerékpározás Tihanyban Sajkod Teázó az erdő mélyén sajkodi horgásztanya levendulás tea levendulás sütemény balatoni horgászat túrázás levendulás újság szárított levendula